Kontakta oss gärna!
Alesco – Induktionsvärmare

MOBILITET ÄR FRAMTIDEN!

20 års erfarenhet inom Induktion inom verkstäder och  underhåll har lagt grunden till våra nya plattformer ACE och NIX.
Alesco’s nya generation av induktionsvärmare  tar mobilitiet och innovation till en helt ny nivå. Genom möjligheten att separera induktionsvärmaren från kylaren blir användningsområdena flera och valet är ditt.

Bilverkstäder

Bilverkstäder har flera användingsområden för induktion. Från att lossa skruvförband och för att rikta ramar och axlars till att lossa limmade delar såsom fönster, dekaler, gummilister etc.

Läs mer

Lastbil och släp

Rikta ramar, axlar och chassin är några exempel på vad kunder inom lastbilsbranschen använder induktion till. Jobbet blir lättare och säkrare, och framförallt snabbare.

Läs mer

Industriunderhåll

Våra kunder inom industrin har ofta komplexa behov som kräver innovativa och specifika lösningar. Induktion sparar tid inom branscher som gruvor, förnybar energi och tillverkning, för att nämna några.

Läs mer

VÅRA PRODUKTER

 • 27.000kr

  A80

  A80 är en 3,7 kW bärbar induktionsvärmare. Den har konstruerats och byggts för dagligt bruk i fordonsverkstäder, mekaniska verkstäder, servicefordon och på installationsarbeten. En inbyggd vattentank på 6 liter ger c:a 15 minuters kontinuerlig drift. A80 kan anslutas till alla 1-fas uttag, generatorer eller annan kraftkälla som ger 208-240 V50/60 Hz.Det finns flera tillbehör tillgängliga för A80, såsom golvstativ med ytterligare vattenkylning samt olika induktorer.[sf_button colour="accent" type="standard" size="standard" link="/request-for-proposal/?product-name=A80" target="_self" icon="" dropshadow="no" rounded="no" extraclass=""]REQUEST FOR PROPOSAL[/sf_button]
  27.000kr
  27.000kr
 • 80.000kr

  ACE12

  Ace12 är 12 kW-maskinen för underhåll på buss- och lastbilsverkstäder. ACE kan köras på i princip alla vattenkällor, så länge det är svalare än 40C° och med ett flöde på över 4 liter/minut, eller tillsammans med en NIX-kylare.[sf_button colour="accent" type="standard" size="standard" link="/request-for-proposal/?product-name=A800" target="_self" icon="" dropshadow="no" rounded="no" extraclass=""]REQUEST FOR PROPOSAL[/sf_button]
  80.000kr
  80.000kr
 • 140.000kr

  ACE20

  Ace20 är 20kW-maskinen som är perfekt för stora lastbilar och underhåll inom tung industri. ACE kan köras på i princip alla vattenkällor, så länge det är svalare än 40C° och med ett flöde på över 4 liter/minut, eller tillsammans med en NIX-kylare.[sf_button colour="accent" type="standard" size="standard" link="/request-for-proposal/?product-name=A800" target="_self" icon="" dropshadow="no" rounded="no" extraclass=""]REQUEST FOR PROPOSAL[/sf_button]
  140.000kr
  140.000kr

HITTA EN DISTRIBUTÖR
NÄRA DIG

Genom ett starkt nätverk av kunniga distributörer är vi aldrig långt borta. Med fokus på kunskap och service är vi närvarande både globalt och lokalt.

OM INDUKTION

Det huvudsakliga användningsområdet för induktionsvärmare är för att frigöra skruvförband och för att rikta ramar och axlar. Men det finns många andra användningsområden för våra induktionsvärmare som att exempelvis lossa limmade delar såsom fönster, dekaler, gummilister etc.

KONTAKTA OSS

031-711 47 50

OM OSS

okt01
SEMA Show Las Vegas
SEMA Show Las Vegas
By / No Comments

Alesco ställer ut på SEMA Show in Las Vegas i Oktober!

Läs mer
jun28
Den Nya generationen är här!
Den Nya generationen är här!

Alescos new generation of induction heaters brings mobility and innovation to its peak.  By giving you the option to separate…

Läs mer