En bra idé helt enkelt

Som pionjär inom mobil induktionsvärme är Alesco Int. AB ett av de ledande företagen i branschen. Tack vare våra innovativa produkter och kompromisslösa kvalitet har vi under de senaste 20 åren utvecklats till att bli teknikledande och trendsättande i branschen.

Vi har de högsta kraven på våra produkter. De utvecklas, tillverkas och levereras enligt de strängaste kvalitetsstandarderna. Specialutbildade medarbetare övervakar produktionen för att säkra våra kvalitetskriterier under varje fas i produktionsprocessen. Våra levererande fabriker är certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 och tillverkningen överensstämmer med REACH och RoHS riktlinjer.

Våra kunder sträcker sig från små fordonsverkstäder till stora globala industrivarumärken inom produktion och underhåll. Våra produkter används i gruvor på Svalbard, mobila lösningar i Sahara, olika metallfabrikationsprocesser såsom anpassning och till för- och eftervärmning vid svetsning. 

Vi söker ständigt lokal representation runt om i världen. Om du tror att vårt produktsortiment och kunnande skulle vara en tillgång för ditt företag, skicka ett email till sales@alesco.se så kontaktar vi dig.

2021

2020 var, som vi alla vet, ett mycket annorlunda år med så gott som inga resor eller utställningar. Istället lade vi tid och kraft på att öka vårt produktutbud och sätta upp en ny hemsida och en webbutik med fokus på digital marknadsföring och försäljning. Ett bra exempel på detta är den nya Inter 8/12, vars retrolook hänvisar till Alescos tidigare modeller – men nu fullpackad med ny teknik. Vår utmaning för 2021 blir att digitalisera vår marknadsföring och skapa affärer utan att förlora vår personliga touch.

Vidare in i 2020 och framåt har Alescos säljteam åtagit sig att fortsätta stödja fordonsindustrins eftermarknad med våra innovativa produkter. Ytterligare industrisektorer som metallfabrikation och industriellt underhåll kommer också att uppmärksammas av vårt säljteam.

2020

2019

NYA PRODUKTER

Vi samlade all vår erfarenhet från de föregående 20+ åren för att skapa en ny plattform med full rörlighet och en högteknologisk profil – ACE-serien blir till.

SEMA SHOW

Alesco ställer ut på SEMA SHOW i Las Vegas för första gången, och tar nu steget över till den amerikanska marknaden.

ACE

På Automechanika i Frankfurt presenteras den nya ACE-plattformen som en av de kommande nyheterna för 2019.

2018

2016

PRODUKTIVITET

Alescos produktion flyttar från Växjö till Tallin i Estland, där maskinerna nu byggs. Efter att de testats och packats skickas de till vårt lager i Sverige, som ligger i närheten av utvecklings- och säljanläggningen.

UTVECKLING

En specialversion av A4000 utvecklades i samarbete med ABB Transformers i Ludvika, Sverige. IS4000 används för hårdlödning av ledare i stora nättransformatorer.

 

2014

2013

DISTRIBUTÖR

Försäljning och service övertas av Lidköping Carpart, som blir huvuddistributör i Sverige.

BÄSTSÄLJARE

A80 – en riktig storsäljare som sålts i tusental världen över.

 

2012

2008

NY GENERATION

En helt ny generation av maskiner presenteras: A800, A1200 och A4000 täcker de flesta behoven på marknaden. A4000 blir populär bland kunder med tunga byggfordon.

BUSSAR OCH LASTBILAR

A700 lanseras med fokus på bussverkstäder, men är också populär bland lastbilsföretag.

 

2006

2004

POPULÄR

A500 introduceras som vår första induktionsvärmare för bilverkstäder.

BÄRBAR

A1000 presenteras. Alesco fokuserar redan på mobilitet genom att utveckla en liten och bärbar maskin.

 

2003

2001

BILREPARATION

A3000 sätter en ny standard i lastbils- och tunga fordonsverkstäder.

LASTBILSVERKSTÄDER

Den första mobila induktionsvärmaren, A2000, utvecklas för Josam och lastbilsverkstäder.

.

 

2000

1998

GRUNDANDET AV ALESCO

Alesco grundades 1998 av Neil Mc Cartney, som utvecklade en mobil induktionsvärmare för att ersätta den öppna lågan i mekaniska verkstäder.

Pin It on Pinterest