NIX4 – MOBIL KYLENHET

40.000kr (inkl. moms)

Få ut det mesta av din ACE12 induktionsvärmare

Kylaggregatet NIX4 är utvecklat för att hjälpa dig att få ut det bästa av din induktionsvärmare ACE12 när kravet på långa körtider och flyttbarhet är högt. Genom att kombinera ACE12 och NIX4 kan du utföra värmejobb där det är brist på kranvatten eller när du helt enkelt vill ha ett snabbare och smidigare induktionsaggregat. Detta kombinationsaggregat täcker värmebehoven för både mekaniska verkstäder och bilverkstäder samt byggarbetsplatser och byggnadsställningar.

NIX4 – Tillåter långa körtider och hög mobilitet
NIX4 är en högkvalitativ kylenhet för professionella användare med hög efterfrågan på mobilitet och långa användningstider. Enheten har ett kompakt format och kan enkelt flyttas runt tack vare sin relativt låga vikt, smarta vridbara hjul och ergonomiska främre handtag. För att spara golvyta kan NIX4 lagras under en arbetsbänk. För maximala körtider och snabb nedkylning har NIX4 konstruerats med en högeffektiv kompressor. Detta gör att du kan arbeta i upp till 40 minuter i normala omgivningstemperaturer med din ACE12. För längre jobb, anslut helt enkelt ACE12 direkt till kranvatten eller någon annan vattenkälla. Samtidigt har du fortfarande möjlighet att enkelt koppla loss ACE12 för användning på byggplatser eller kanske även uppe på byggnadsställningar. NIX4 stödjer vattenkylning av ACE12 på ett avstånd på 25 meter från NIX4 – även när du arbetar 25 meter upp i luften!

Ingen installation behövs – bara plugga in och värm
Liksom alla Alescoprodukter är vi stolta över att utveckla produkter som är lätta att använda och inte kräver särskilda installationsförfaranden. NIX4 är redan fylld med kylmedel vid leveransen och kan alltså användas direkt. Ingen installation eller långa manualer behövs. ACE12 passar bra på NIX4. Anslut bara de två vattenanslutningarna med de bifogade snabbkontakterna – inte verktyg behövs! Eftersom NIX4 även ger ström till ACE12 behöver du bara ett EU-standard 400V/16A eluttag för att driva enheten.

Håll dig säker hela tiden
Ett av Alescos huvudfokus är att designa säkra maskiner som hjälper dig att skapa en säker arbetsmiljö. Vi strävar också efter att minimera vårt miljöavtryck – kylgasen som används i NIX4 har en mycket låg GWP (Global Warming Potential).

Alesco Safe Buy

+ 2 års garanti
+ Fri frakt inom EU
+ Fri onlinesupport
+ Uppstartslektion vid behov

Produktspecifikationer

400V/16A eluttag

NIX4 ansluts till ett eluttag med EU-standard 400V/7A eller en generator om det inte finns något tillgängligt uttag. NIX4 kan driva en ACE12-enhet så ingen extra strömkälla eller kabel behövs.

Smarta vridbara hjul

Tack vare sitt mobila format och låga vikt är NIX4 lätt att flytta runt i verkstaden och möjliggör snabb tillgång till arbetsstycket. Med en höjd på endast 60 cm kan den enkelt förvaras under en arbetsbänk för att spara golvyta.

Lättanvänd frontpanel

NIX4 har en lättanvänd frontpanel som visar temperaturen och varnar vid överhettning. NIX4 är redan fylld med kylmedel vid leveransen och kan alltså användas direkt. Ingen installation eller långa manualer behövs.

Förberedd för ACE12

ACE12 funkar mycket bra ihop med NIX4. Anslut bara de två vattenanslutningarna med snabbkontakterna. Eftersom NIX4 även ger ström till ACE12-enheten behöver du bara ett EU-standard 400V/16A eluttag för att driva båda enheterna.

Effektiv kompressorkylning

NIX4 har en 25 liters vattentank, högeffektivt element, en matris med fyra fläktar och en kompressor för boostad kylning, allt i ett robust och mobilt paket. Konstruktionen garanterar tillförlitlig prestanda och körtider på upp till 40 minuter innan den behöver svalna.

Förslag på Tillbehör

  • ACE12 – BÄRBAR INDUKTIONSVÄRMARE

    Från 80.000kr (inkl. moms)
    Alesco ACE12 är en bärbar, mångsidig, och effektiv induktionsvärmare som är avsedd för tung drift utan att kräva skrymmande och installerade induktionssystem. Den kan värma alla slags metaller och hjälper dig att arbeta lika snabbt och säkert oavsett om det är fråga om en lastbilsverkstad, industriell underhållsverksamhet eller applikation av värme i en produktionsprocess. Oavsett vilken induktionsvärmeapplikation du behöver –riktning av lastbilsramar, muttrar, bultar, stänger eller för- och eftervärmning i svetsapplikationer. Alesco ACE12 löser dina problem.
    Välj alternativ

Additional information

Huvudförsörjning:

3x400V+pe/16A

Inkapsling:

IP21

Kyleffekt:

4 kW

Vikt:

150 kg (exkl. handtag)

Mått:

(LxBxH) 800x600x600 mm

Pin It on Pinterest