NIX3 – MOBIL KYLENHET – Snart tillgänglig

Addera uthållighet och mobilititet till din ACE12 induktionsvärmare

Ge din ACE12 mer flexibilitet tillsammans med kylaggregatet NIX3. Genom att kombinera ACE12 och NIX3 kan du utföra värmejobb där det är brist på kranvatten eller när du helt enkelt vill ha ett snabbare och smidigare induktionsaggregat. Detta kombinationsaggregat täcker värmebehoven för både mekaniska verkstäder och bilverkstäder samt byggarbetsplatser och t.o.m. byggnadsställningar.

Skapa en mobil högprestandaenhet med din ACE12
NIX3 är en högkvalitativ kylenhet för professionella användare med hög efterfrågan på mobilitet och långa körtider. För att spara golvutrymme kan NIX3 enkelt förvaras under en arbetsbänk och tack vare den låga vikten, smarta vridbara hjul och ergonomisk front är den lätt att hantera och flytta runt. Med en 20 liters vattentank, högeffektivt element och en matris med fyra fläktar i ett robust och mobilt paket är NIX3 en optimal kylenhet för ACE12. Konstruktionen garanterar tillförlitlig prestanda och körtider på upp till 15 minuter innan den behöver svalna.
Tack vare flexibiliteten hos ACE12 kan du antingen ha den stående ute på verkstadsgolvet tillsammans med NIX3 eller ansluta den till en vattenkälla för längre jobb. När långa drifttider behövs ansluter du bara ACE12 direkt till kranvatten eller någon annan vattenkälla så att du kan fortsätta. Du har fortfarande möjlighet att enkelt koppla loss ACE12 för användning på byggplatser eller kanske även uppe på byggnadsställningar. NIX3 stödjer vattenkylning av ACE12 på ett avstånd på 25 meter från NIX3 – även när du arbetar 25 meter upp i luften!

Ingen installation behövs – sätt bara i kontakten
Liksom alla Alescoprodukter är vi stolta över att utveckla produkter som är lätta att använda och inte kräver särskilda installationsförfaranden. NIX3 är redan fylld med kylmedel vid leveransen och kan alltså användas direkt. Ingen installation eller långa manualer behövs. ACE12 passar perfekt till NIX3. Anslut bara de två vattenanslutningarna med snabbkontakterna. Eftersom NIX3 även ger ström till ACE12 behöver du bara ett EU-standard 400V/16A eluttag för att driva båda enheterna.

Håll dig säker hela tiden
Ett av Alescos huvudfokus är att designa säkra maskiner som hjälper dig att skapa en säker arbetsmiljö.

Alesco Safe Buy

+ 2 års garanti
+ Fri frakt inom EU
+ Fri onlinesupport
+ Uppstartslektion vid behov

Produktspecifikationer

400V/16A eluttag

NIX3 ansluts till ett eluttag med EU-standard 400V/7A eller en generator om det inte finns något tillgängligt uttag. NIX3 kan driva en ACE12 så ingen extra strömkälla eller kabel behövs för enheten.

Smarta vridbara hjul

Tack vare sitt mobila format är NIX3 lätt att flytta runt i verkstaden och möjliggör snabb tillgång till arbetsstycket. Med en höjd på endast 71 cm kan den enkelt förvaras under en arbetsbänk för att spara golvyta.

Förberedd för ACE12

ACE12 funkar mycket bra ihop med NIX3. Anslut bara de två vattenanslutningarna med snabbkontakterna. Eftersom NIX3 även ger ström till ACE12 behöver du bara ett EU-standard 400V/16A eluttag för att driva båda enheterna.

Förslag på Tillbehör

 • ACE12 – BÄRBAR INDUKTIONSVÄRMARE

  Från 80.000kr (inkl. moms)
  Alesco ACE12 är en bärbar, mångsidig, och effektiv induktionsvärmare som är avsedd för tung drift utan att kräva skrymmande och installerade induktionssystem. Den kan värma alla slags metaller och hjälper dig att arbeta lika snabbt och säkert oavsett om det är fråga om en lastbilsverkstad, industriell underhållsverksamhet eller applikation av värme i en produktionsprocess. Oavsett vilken induktionsvärmeapplikation du behöver –riktning av lastbilsramar, muttrar, bultar, stänger eller för- och eftervärmning i svetsapplikationer. Alesco ACE12 löser dina problem.
  Välj alternativ
 • NIX4 – MOBIL KYLENHET

  40.000kr (inkl. moms)
  Kylaggregatet NIX4 är utvecklat för att hjälpa dig att få ut det bästa av din induktionsvärmare ACE12 när kravet på långa körtider och flyttbarhet är högt. Genom att kombinera ACE12 och NIX4 kan du utföra värmejobb där det är brist på kranvatten eller när du helt enkelt vill ha ett snabbare och smidigare induktionsaggregat. Detta kombinationsaggregat täcker värmebehoven för både mekaniska verkstäder och bilverkstäder samt byggarbetsplatser och byggnadsställningar.
  Köp

Additional information

Huvudförsörjning:

3x400V+pe/16A

Inkapsling:

IP21

Mått:

(LxBxH) 75x36x71 cm

Vikt:

35 kg (exkl. handtag)

Pin It on Pinterest