INTER 8/12 – MOBIL INDUKTIONSVÄRMARE

69.000kr (inkl. moms)

Ett flexibelt värmeverktyg med en boostad uteffekt på 12 kW

INTER 8/12 är en mobil induktionsvärmare som är avsedd för daglig användning lastbilsverkstaden eller i en industriell underhållsverksamhet.

Artikelnummer: 400812

INTER 8/12 – en mobil induktionsvärmare - designad för dina verkstadsbehov.
INTER 8/12 är utvecklad med kraven från en verkstad i åtanke, där en mångsidig induktionsvärmare som snabbt kan appliceras på många olika områden är nödvändig – och vid behov även ge extra effekt.

Den inbyggda kylenheten och den unika boostfunktionen (Instant Power Boost System) ger dig den effekt- och arbetshastighet du behöver utan att en extern vattenkälla är ansluten. Den nominella uteffekten är 8 kW, men du kan öka den till 12 kW i 60 sekunder varannan minut. Enheten tillåter 60 minuters körtid vid 8 kW och 30 minuter när du använder boostfunktionen (i normal omgivningstemperatur). Tack vare sitt mobila utförande är induktionsvärmaren INTER 8/12 lätt att flytta runt i verkstaden och det 6 meter långa slangpaketet möjliggör snabb tillgång till arbetsstycket. Med en höjd på endast 86 cm kan den enkelt förvaras under en arbetsbänk för att spara golvyta. INTER 8/12 ansluts till ett eluttag med EU-standard 3x400VAC+PE/16A eller en generator om det inte finns något tillgängligt uttag.

Designad för att kunna värma alla metaller och applikationer
Trots sin kompakta storlek genererar induktionsvärmaren INTER 8/12 en maximal uteffekt på 12kW och är tillräckligt effektiv för arbete på alla metaller och legeringar – inklusive koppar och aluminium, men då med något lägre effektivitet. Passar alla dina behov – exempelvis riktning av lastbilsramar, muttrar, bultar, stänger och för- och eftervärmning i svetsapplikationer. INTER 8/12 löser det.

Flexibla induktorer för alla tillfällen
Liksom alla Alescos induktionsvärmare levereras INTER 8/12 med en standardinduktor som täcker många arbetsområden och är vår mest mångsidiga induktor, men andra induktorer kan monteras beroende på situationen. För små och trånga utrymmen finns en framåtriktad induktor som gör att du lättare når svåråtkomliga områden och även en platt variant som låter dig värma större ytor. Att byta mellan olika induktorer går enkelt och snabbt. Skruva bara loss den befintliga induktorn och skruva på den du vill använda på induktionsvärmaren – det tar max ett par minuter.

Användarvänlighet garanterad – redo att användas direkt vid leverans.
Induktionsvärmaren INTER 8/12 är redo för användning omedelbart vid leverans. Inga installationsprocedurer eller långa manualer behövs tack vare det användarvänliga gränssnittet. Den förenklade designen på frontpanelen visar de 10 effektstegen, samt indikatorer för överhettning. Så fort du startar INTER 8/12 kommer den att köra ett självtest under några sekunder och sedan kan du börja värma. Placera induktorn på ditt arbetsstycke och tryck på knappen.

Utformad för att hålla dig säker
Ett av Alescos huvudfokus är att designa säkra maskiner som hjälper dig att skapa en säker arbetsmiljö. INTER 8/12 följer 2013/35/EU, det europeiska direktivet gällande hälsa och säkerhet vid exponering för magnetfält. Induktionsvärmaren har även inbyggt överhettningsskydd och kortslutningsskydd.

Produktspecifikationer

400V/16A eluttag

INTER 8/12 ansluts till ett eluttag med EU-standard 400V/A eller en generator om det inte finns något tillgängligt uttag.

Smarta vridbara hjul

Tack vare sitt mobila utförande är INTER 8/12 lätt att flytta runt i verkstaden och det 6 meter långa slangpaketet möjliggör snabb tillgång till arbetsstycket. Med en höjd på endast 86 cm kan den enkelt förvaras under en arbetsbänk för att spara golvyta.

Boosta effekten när det behövs

Den inbyggda kylenheten och den unika boostfunktionen (Instant Power Boost System) ger dig den effekt- och arbetshastighet du behöver utan att en extern vattenkälla är ansluten. Den nominella uteffekten är 8 kW, men du kan öka den till 12 kW i 60 sekunder varje minut. Enheten tillåter 60 minuters körtid vid 8 kW och 30 minuter när du använder boostfunktionen (i normal omgivningstemperatur).

6 meter slanglängd

Ett 6 meter långt slangpaket gör INTER 8/12 mobilt och mångsidigt. Lätt att flytta runt och lätt att komma åt arbetsstycket.

Gränssnitt för enkel användning

Den förenklade designen på frontpanelen visar de 10 effektstegen, samt indikatorer för överhettning. Så fort du kopplar in INTER 8/12 bärbara induktionsvärmeverktyg kör det ett självdiagnostiskt test i några sekunder och sedan kan du börja värma.

Utbytbara induktorer

INTER 8/12 levereras med en standardinduktor (90 grader) som täcker många situationer, men kan vid behov även förses med andra induktorer.

Effektiv kylning

INTER 8/12 har en 20 liters vattentank, högeffektivt element och en array med fyra fläktar i ett robust och mobilt paket. Konstruktionen garanterar tillförlitlig prestanda och körtider på upp till 60 minuter innan den behöver svalna.

Förslag på Tillbehör

Ytterligare information

Huvudförsörjning:

400V / 16A 50-60Hz

Inkapsling:

IP21

Effektkontroll:

10 steg

Arbetsfrekvens:

15.5 Khz

Slangpaket:

6 meter

Mått:

(LxBxH)80x35x86 (centimeter)

Vikt:

95 kg

Produktgaranti:

2 år

Pin It on Pinterest