ACE12 – BÄRBAR INDUKTIONSVÄRMARE

Från 80.000kr (inkl. moms)

Ett multifunktionellt 12 kW värmeverktyg som endast väger 19 kg

Alesco ACE12 är en bärbar, mångsidig, och effektiv induktionsvärmare som är avsedd för tung drift utan att kräva skrymmande och installerade induktionssystem. Den kan värma alla slags metaller och hjälper dig att arbeta lika snabbt och säkert oavsett om det är fråga om en lastbilsverkstad, industriell underhållsverksamhet eller applikation av värme i en produktionsprocess. Oavsett vilken induktionsvärmeapplikation du behöver –riktning av lastbilsramar, muttrar, bultar, stänger eller för- och eftervärmning i svetsapplikationer. Alesco ACE12 löser dina problem.

En lätt induktionsvärmare avsedd för tungt arbete
Trots sin kompakta storlek och låga vikt genererar ACE12 hela 12 kW och är mycket effektiv på stål. Den är tillräckligt effektiv för att arbeta på alla metaller – inklusive koppar och aluminium, men då med något lägre effektivitet. Att värma upp vanliga legeringar som mässing och rostfritt stål är också en lätt uppgift för ACE12. Ingen annan induktionsvärmare på marknaden kan matcha ACE12:s uteffekt i förhållande till dess låga vikt. ACE12 passar även för tunga arbeten som riktning av lastbilsramar. Muttrar, bultar, stänger och för- och eftervärme vid svetsning är ingen match för denna maskin.

En mobil induktionsvärmare som kan användas på många platser och i många situationer
ACE12 är utformad med effekt och rörlighet i åtanke. Det kompakta formatet och den låga vikten gör det enkelt att bära runt den i verkstaden, ute på en byggplats eller till och med arbeta 25 meter upp på byggnadsställningar. Med en vikt på endast 19 kg och ett 6m långt slangpaket är ACE12 verkligen mobil och mångsidig. Lätt att flytta runt och lätt att komma åt arbetsstycket. Det kompakta formatet gör också att ACE12 passar på en arbetsbänk – anslut den bara till en vattenkälla och ett 400V/7A eluttag så kan du sätta igång.

Arbeta så länge du behöver med det kylningsalternativ du väljer
Induktionsvärmare ACE12 kan enkelt anslutas till olika typer av kylning beroende på dina behov och krav. Den kan antingen anslutas till Alescos förberedda kylningsalternativ, NIX3 och NIX4, eller så kan du köra den med kranvatten eller någon annan tillgänglig vattenkälla. Det inbyggda överhettningsskyddet och vattenflödeslarmet övervakar temperaturen, säkerställer säker funktion och varnar dig vid behov. Vid normala omgivningstemperaturer (20 grader Celsius) och ansluten till ett externt vattenkylningsalternativ som kranvatten kan ACE12 köras under många timmar med maximal effekt. För situationer där inget externt vatten finns tillgängligt är NIX3 och NIX4-kylaggregaten bra alternativ som möjliggör långa körtider och rörlighet.

Flexibla induktorer för alla tillfällen
Liksom alla Alescos induktionsvärmare levereras ACE12 med en standardinduktor som täcker de flesta situationer du kan stöta på. Men andra induktorer kan monteras beroende på situationen. För små och trånga utrymmen finns en framåtriktad induktor som gör att du lättare når svåråtkomliga områden och även en platt variant som låter dig värma större ytor. Att byta mellan olika induktorer går enkelt och snabbt. Skruva bara loss den befintliga induktorn och skruva på den du vill använda – det tar max ett par minuter.

Användarvänlighet garanterad – redo att användas direkt vid leverans.
Du kan börja använda ACE12 omedelbart vid leveransen. Inga installationsprocedurer eller långa manualer behövs tack vare det användarvänliga gränssnittet. Frontpanelens enkla design visar de 10 effektstegen, samt indikatorer för överhettning och vattenflöde. Så fort du startar ACE12 kommer den att köra ett självtest under några sekunder och sedan kan du börja värma. Placera induktorn på ditt arbetsstycke och tryck på knappen.

Utformad för att hålla dig säker
Ett av Alescos huvudfokus är att designa säkra maskiner som hjälper dig att skapa en säker arbetsmiljö. ACE12 följer 2013/35/EU, det europeiska direktivet gällande hälsa och säkerhet vid exponering för magnetfält. Induktionsvärmaren har även inbyggt överhettningsskydd och kortslutningsskydd.

Clear

Alesco Safe Buy

+ 2 års garanti
+ Fri frakt inom EU
+ Fri onlinesupport
+ Uppstartslektion vid behov

Förslag på Tillbehör

 • ACE12/INTER/A1200 RAK INDUKTOR

  7.000kr (inkl. moms)
  Denna raka induktor gör att du kommer åt där standardinduktorn inte får plats. Värmen kommer framifrån. Den är lika robust som alla våra induktorer. Induktorn levereras komplett med O-ringar, brickor och skruvar.
  Köp
 • NIX3 – MOBIL KYLENHET – Snart tillgänglig

  Ge din ACE12 mer flexibilitet tillsammans med kylaggregatet NIX3. Genom att kombinera ACE12 och NIX3 kan du utföra värmejobb där det är brist på kranvatten eller när du helt enkelt vill ha ett snabbare och smidigare induktionsaggregat. Detta kombinationsaggregat täcker värmebehoven för både mekaniska verkstäder och bilverkstäder samt byggarbetsplatser och t.o.m. byggnadsställningar.
  Read more
 • NIX4 – MOBIL KYLENHET

  40.000kr (inkl. moms)
  Kylaggregatet NIX4 är utvecklat för att hjälpa dig att få ut det bästa av din induktionsvärmare ACE12 när kravet på långa körtider och flyttbarhet är högt. Genom att kombinera ACE12 och NIX4 kan du utföra värmejobb där det är brist på kranvatten eller när du helt enkelt vill ha ett snabbare och smidigare induktionsaggregat. Detta kombinationsaggregat täcker värmebehoven för både mekaniska verkstäder och bilverkstäder samt byggarbetsplatser och byggnadsställningar.
  Köp

Additional information

Huvudförsörjning:

3x400V+pe/16A

Inkapsling:

IP21

Uteffekt:

12 kW

Effektkontroll:

10 steps

Arbetsfrekvens:

15,5 kHz

Vikt:

15 kg

Mått:

(LxBxH) 60x29x26 cm

Slangpaketets längd:

6 meter

Invändig kylning:

No

Kylenhet:

Ingen kylenhet, Med NIX4, Med NIX3

Vattenförbrukning:

Max 6L/m under värmningssekvens

Pin It on Pinterest