A80V – BÄRBAR INDUKTIONSVÄRMARE

45.850kr (inkl. moms)

Ett flexibelt värmeverktyg utformat för tuffa förhållanden

Alesco A80V är en mycket effektiv och flexibel mobil induktionsvärmare som kan värma alla slags metaller. Den är särskilt avsedd för underhållstillämpningar vid höga omgivningstemperaturer, såsom vindkraftverk, gasturbiner, raffinaderier och andra miljöer med hög temperatur.

Designad för att kunna värma alla typer av metaller i alla miljöer
Att lossa bultmoment innan delar demonteras är ett vanligt förfarande vid underhåll av exempelvis vindkraftverk och raffinaderier. Många av dessa jobb görs i varma och trånga miljöer, vilket skapar ett behov av en liten och mobil induktionsvärmare som ändå är effektiv och kan köras under långa tidsperioder. A80V är liten och mångsidig bärbar induktionvärmare och har visat sig extremt effektiv för att lossa vridmoment på bultar som överstiger M64. Trots sin kompakta storlek genererar A80V 3,7 kW och är mycket effektiv vid värmning av stål, och klarar arbete på alla metaller – inklusive koppar och aluminium, men då med något lägre effektivitet. Vanliga legeringar som mässing och rostfritt stål är inte någon match för denna induktionsvärmare.

Två lätta enheter för maximal rörlighet och drifttid
A80V består av induktionsvärmaren A80 och kylenheten NIX1, som är en liten och lätt enhet på 3 kg. Kylenheten innebär att induktionsvärmaren kan köras under långa perioder i varma miljöer. Enheterna är lätta att bära med sig, och de kan enkelt kopplas isär på ett par sekunder utan några verktyg. När A80V är frånkopplad från NIX1 kan den användas som en standard A80. På grund av att den kräver så lite el kan A80 drivas från ett standard EU 230V eluttag eller med en generator om inget uttag finns tillgängligt.
Arbete i temperaturer som överstiger 50 grader Celsius
Mycket underhåll utförs i mycket höga omgivningstemperaturer och tuffa miljöer som ställer höga krav på din utrustning. A80V kan köras kontinuerligt vid 45 graders omgivningstemperatur och tillfälligt vid temperaturer som överstiger 55 grader. Liksom A80 har A80V en inbyggd vattentank med miljövänligt frostskyddsmedel och kan tryggt förvaras och transporteras ned till -20 C.

Flexibla induktorer för alla tillfällen
Induktionsvärme kan med fördel ersätta öppna lågor i många situationer, vilket bland annat innebär att processen skapar mindre ånga, rök och avfall. Induktionsvärmaren A80V levereras med en standardinduktor (90 grader) som täcker många användningsområden, men kan vid behov även förses med andra induktorer. För små och trånga utrymmen finns en framåtvinklad induktor som gör att du lättare når svåråtkomliga områden. För den som arbetar med hjul och däck finns en induktor som är särskilt avsedd för hjulbultar. Att byta mellan olika induktorer går enkelt och snabbt. Skruva bara loss den befintliga induktorn och skruva på den du vill använda – det tar mindre än 30 sekunder och inga verktyg behövs.

Användarvänlighet garanterad – redo att användas direkt ur lådan
A80V är redan fylld med kylvätska vid leverans och kan alltså användas direkt. Koppla bara in kylaggregatet NIX1 till induktionsvärmaren så är du redo att arbeta. Inga installationsprocedurer eller långa manualer behövs tack vare det användarvänliga gränssnittet. Frontpanelens enkla design visar de fem effektstegen, samt indikatorer för överhettning och vattenflöde. Så fort du ansluter A80V kommer den att köra ett självtest under några sekunder och sedan kan du börja värma. Placera induktorn på ditt arbetsstycke och tryck på knappen.

Utformad för att hålla dig säker
Ett av Alescos huvudfokus är att designa säkra maskiner som hjälper dig att skapa en säker arbetsmiljö. Induktionsvärmaren A80V följer 2013/35/EU, det europeiska direktivet gällande hälsa och säkerhet vid exponering för magnetfält. Det finns också ett inbyggt överhettningsskydd och kortslutningsskydd. *Vagn ingår inte vid köp utan visar ett exempel på förvaring.

Alesco Safe Buy

+ 2 års garanti
+ Fri frakt inom EU
+ Fri onlinesupport
+ Uppstartslektion vid behov

Produktspecifikation
A80V NIX1 Background LR WEBB

3,5 m kabel 220V

A80V kräver inte mycket el och kan användas med ett EU-standard 220 V eluttag.

Flexibel axelrem

A80V väger endast 15 kg, vilket gör den till en behändigt bärbar induktionsvärmare som lätt kan tas med till avlägsna platser.

Inbyggd vattentank

A80V har en inbyggd vattentank med miljövänligt frostskyddsmedel. Den kan tryggt förvaras och transporteras i temperaturer ned till -20 °C. Den har en körtid på ca tolv minuter innan den behöver svalna.

5 effektsteg

Frontpanelens enkla design visar de 5 effektstegen, samt indikatorer för överhettning och vattenflöde. Så fort du kopplar in A80V bärbara induktionsvärmeverktyg kör det ett självdiagnostiskt test i några sekunder och sedan kan du börja värma.

CUtbytbara induktorer

A80V levereras med en standardinduktor (90 grader) som täcker många användningsområden, men kan vid behov även förses med andra induktorer. För små och trånga utrymmen finns en framåtvinklad induktor som gör att du lättare når svåråtkomliga områden. För den som arbetar med hjul och däck finns en induktor som är särskilt avsedd för hjulbultar. Att byta mellan olika induktorer går enkelt och snabbt. Skruva bara loss den befintliga induktorn och skruva på den du vill använda – det tar mindre än 30 sekunder och inga verktyg behövs.

NIX1 Kylenhet

Utöver A80V-värmningsenheten finns också den lilla lätta kylenheten NIX1, som endast väger 3 kg. Mycket underhåll utförs i mycket höga omgivningstemperaturer och tuffa miljöer. A80V kan köras kontinuerligt vid 45 graders omgivningstemperatur och tillfälligt vid temperaturer som överstiger 55 grader när den är ansluten till NIX1 kylenhet. De kombinerade enheterna kan enkelt kopplas isär på ett par sekunder utan några verktyg. När den är bortkopplad har A80V samma specifikationer som A80.

Alternativ för Sekundär kylning

Liksom A80 kan A80V anslutas till en extern vattenkälla för längre körtider. Med yttre vattenkylning kan A80V köras i timmar.

Förslag på Tillbehör

Mer information

Huvudförsörjning:

208 – 240 V 4-16 A/50-60 Hz. Kan drivas med standardgeneratorer.

Inkapsling:

IP21

Uteffekt:

3,7 kW

Effektkontroll:

5 steps

Arbetsfrekvens:

17-40 kHz

Vikt:

15 kg (med full vattentank)

Mått:

(LxBxH) 45x22x25 (centimeter)

Slanglängd

Utökad (3 meter)

Kylsystem:

Invändig och extern vattenkylning. Externa kopplingar medföljer.

Tillgängliga induktorer:

90 grader (ingår). Framåtvinklad induktor och hjulbultsinduktor som tillval.

Produktgaranti:

2 år

Huvudförsörjning: Med kraft från Alesco A80V.
Inkapsling: IP21
Vikt: 4kg
Mått: (LxBxH) 400x285x350 mm

Pin It on Pinterest